Biografie

Jacob van Eijk (1998) is op achtjarige leeftijd begonnen met slagwerklessen. Na twee jaar les op kleine trom en drumstel is hij ook gestart met marimbalessen. Jacob is 8 keer Nederlands Kampioen geworden (zowel voor gestemd als ongestemd slagwerk) tijdens de Nederlandse kampioenswedstrijden voor Drumbandmuzikanten van de Verenigde Nederlandse Muziekbonden. In 2015 zelfs met 98 van de 100 te behalen punten.

In 2012 won Jacob een eerste prijs bij de finale van het Prinses Christina Concours in ’s-Hertogenbosch. Naar aanleiding hiervan mocht hij o.a. een masterclass volgen bij Herman Rieken (slagwerker bij het concertgebouworkest). Tijdens de Dag van de Genomineerden van het Prinses Christina Concours in Den Haag behaalde Jacob een Eervolle Vermelding. Jacob heeft slagwerkles van Ronald Gerards, pianoles van Mies ter Horst en drumles van Patrick Eijdems. Hij is eerste jaars leerling ICT van het ROC te Helmond.

Jacob is lid van het slagwerkensemble van Someren en speelt pauken bij het symfonieorkest van Helmond.

In 2012 behaalde Jacob een eerste prijs op het Jeune Dominiqueconcours in Venlo. Ook wist hij de talentenprijs in de wacht te slepen; 5 lessen van Pieter Jansen (slagwerk- en hafadirectiedocent aan het conservatorium van Maastricht).

In 2014 won Jacob het Archipelconcours in Eindhoven. Hierdoor kreeg Jacob 2 drumlessen van drummer Hans van Oosterhout en 1 les improvisatie van Jasper Staps aan het conservatorium in Tilburg.

Jacob treedt vaak op tijdens concerten en evenementen; zo was hij o.a. te horen tijdens het Tromp Concours in Eindhoven. Hij had ook diverse malen hele leuke TV optredens: Het Kinderprinsengrachtconcert in 2012 van de AVRO in Amsterdam, Vrije geluiden van de VPRO, Jacob was 3 maal te zien in een uitzending van de Zandtovenaar van de KRO, 1 maal bij “De Tiende van Tijl” en was hij te zien bij omroep Max in een optreden met Guido’s Orchestra.